Software in de makelaardij

Als makelaar of taxateur weet jij hoe belangrijk software in de makelaardij is. Met goede software kun jij je werk eenvoudiger uitvoeren en tijd besparen. Houd je klantgegevens op orde, kom je tot een betrouwbare waardebepaling, kun je nieuwe businessmodellen verkennen en wordt marketingcampagnes voeren een stuk eenvoudiger. Simpelweg kunnen we niet zonder software. Hieronder bespreken we een aantal software producten die je als makelaar absoluut nodig hebt. Onze leden gebruiken en vertrouwen de software van deze leveranciers en ontvangen dankzij collectieve afspraken een mooie korting op hun product en dienstverlening. 

Makelaars software: Objectdata in één bestand

Je wilt natuurlijk tot een betrouwbare waardebepaling van een huis, bedrijfspand of agrarisch object komen. Goede software in de makelaardij is hierbij onmisbaar. VBO-leden hebben toegang tot het Historisch Bestand. Hierin staat actuele en historische objectdata van verschillende databronnen. Ook staan hierin alle koopsommen van alle woningen in Nederland. De database heeft een landelijke dekking en hierin zijn referentiedata en transactiegegevens opgeslagen. Dankzij het Historisch Bestand heb je toegang tot gegevens zoals het woningtype, bouwjaar en de gebruiksoppervlakte en de inhoud. Een extra tool binnen het Historisch Bestand in de Regioradar. Deze laat nieuwe, verkochte, verhuurder, gewijzigde en ingetrokken woningen van alle andere VBO-leden zien. Je kiest zelf eenvoudig een regio, straal en periode. Vervolgens kun je een bepaalde regio in de gaten houden.

Vanuit de database kun je direct de woningwaarderapporten van Avix downloaden. Dit zijn rapporten op basis van modelmatige woningwaarde. Hiermee kun jij een realistische inschatting van de waarde van een huis maken. Met de woningmarktrapporten van Woningmarktcijfers.nl sta je nog sterker. Deze zijn toegankelijk vanuit het Historisch Bestand. Geef een gemeente aan waarvan je het rapport wilt ontvangen en deze krijg je vervolgens digitaal toegezonden. In deze rapporten zijn, afhankelijk van het type rapport dat je kies, verhuisbewegingen, landelijke informatie en gedwongen verkopen terug te vinden. Met de data uit het Historisch Bestand, de woningwaarde-rapporten van Avix en de woningmarktrapporten van Woningmarktcijfers sta jij sterk in de onderhandelingen. Bovendien straal je vertrouwen uit, omdat je aan je klant laat zien dat je een gedegen onderzoek hebt uitgevoerd en je advies met data kan ondersteunen. 

CRM-systeem speciaal voor vastgoedprofessional

Het CRM-systeem van Kolibri is typisch software voor makelaars. In dit CRM-systeem hou je namelijk niet alleen je klantgegevens bij en verstuur je facturen. Je kunt ook heel eenvoudig je aanbod publiceren op allerlei verschillende woningwebsites zoals VBO.nl en Funda. Alles voor het uitvoeren van je dagelijkse werk:

  • Beheren van aanbod
  • Relatiebeheer
  • Organisatie binnen je kantoor met e-mail, agenda en taakbeheer
  • Je helpt zoekers, regelt publicaties en marketing, creëert alle overeenkomsten die je nodig hebt en zorgt ervoor dat facturen gemaakt worden met Kolibri

Kolibri geeft ook  de mogelijkheid om jouw CRM-systeem met allerlei andere softwaresystemen te verbinden. Hierdoor wordt jouw kantoor nog krachtiger. Er zijn tientallen applicaties beschikbaar. Denk aan nieuwsbrief-apps, boekhoudsoftware, VOIP bellen, rapportagetools, inspectie apps, nieuwbouwportalen, social media, klanten apps, etc… De mogelijkheden zijn eindeloos. Kolibri is gemaakt om te verbinden. Waarmee, dat kies jij in de Kolibri App Xchange.

Makelaars website: Jouw online uithangbord

Een ander belangrijk onderdeel is natuurlijk jouw website. Het visitekaartje voor potentiële klanten en dé manier om met nieuwe klanten in contact kan komen. Je kunt natuurlijk zelf een website bouwen via bijvoorbeeld Wordpress. Dit is de meest goedkope oplossing om met software in de makelaardij aan de slag te gaan. Maar je kunt ook een website laten bouwen. Wij raden je aan om je website te laten bouwen door specialisten in jouw branche. Laat je makelaars software dus niet zomaar door iemand bouwen. Leverancier Housenet ontwikkeld websites die goed worden gevonden, eenvoudig in gebruik zijn en je kunt hierop eenvoudig jouw aanbod presenteren. Een ander voordeel is dat Housenet onder Kolibri valt, jouw website en CRM-systeem zullen naadloos op elkaar aansluiten. Zo wordt software gebruiken wel heel eenvoudig. 

Overal kunnen werken met makelaarssoftware

Als makelaar of taxateur ben je natuurlijk heel veel onderweg.  Soms is het handig om tussen twee bezichtigingen in even in een cafeetje te kunnen werken. Kies daarom voor een moderne werkplek waarbij je altijd beschikt over de beste IT hard- en software waarmee je overal en altijd veilig (AVG-proof) kunt werken in een online omgeving die wordt onderhouden. Voor VBO-leden zijn wij voor deze uitdaging  een samenwerking met Nwise aangegaan. Deze softwareleverancier gaat nog even in een stapje verder in behulpzaamheid. Hiermee stap je echt de 21e eeuw in, je hebt je volledige werkplek altijd bij je. Op kantoor koppel je het systeem aan je eigen monitoren met een simpele beweging aan het dock. Als je naar een bezichtiging gaat neem je hem mee en heb je onderweg altijd toegang tot je CRM of documenten die je in de cloud hebt staan. Bekijk in deze video hoe makelaar Dorien Peters gebruik maakt van de Microsoft Surface Pro

Binnen de makelaardij wordt vaak het print-scan-post principe gehanteerd, waarbij documenten voorzien worden van een fysieke handtekening. Onnodig, want het ondertekenproces van dit soort documenten kun je heel makkelijk digitaliseren. Zo kun je ondertekenen waar en wanneer je wilt, en daarbij veel tijd en energie besparen. VBO-leden ontvangen een aantrekkelijke korting op alle diensten en producten van NWise. Bekijk nog meer ledenvoordelen

Innovatie voor makelaars en taxateurs

Software in de makelaardij is ook dé manier om innovaties in je bedrijfsvoering door te voeren. Hieronder bespreken we een aantal innovatieve ideeën voor makelaars en taxateurs. 

Maak van je websitebezoekers klanten

Een eenvoudige manier om je websitebezoekers om te zetten naar klanten is door de leadtool van Avix te gebruiken. Met deze makelaars software bied je jouw websitebezoekers aan om hun woningwaarde te bepalen. Dit doe je natuurlijk niet zelf. Met de software op je website, heb je hier helemaal geen omkijken meer naar. Websitebezoekers vullen hun contactgegevens in en ontvangen hun woningwaarde via de e-mail. Deze waarde is tot stand gekomen via een modelmatige waardebepaling en het rapport wordt automatisch verzonden. Jij hebt natuurlijk hun contactgegevens ontvangen. De software van Avix levert je dus leads op die jij vervolgens kunt gaan nabellen. Echt een win-win situatie: jouw websitebezoekers weten hun woningwaarde en jij hebt een lead om contact mee op te nemen. Een slim en innovatief businessmodel. 

Ga met je websitebezoekers in gesprek

Nog een handige software tool is het plaatsen van een chatbot of livechat op je website. Bij een chatbot beantwoordt een robot de vragen van je websitebezoekers. Bij livechat is dit een persoon. Dankzij allebei de softwaremogelijkheden ga jij eenvoudig het gesprek aan met je websitebezoekers. Vraag naar hun behoeften of waarmee je ze kunt helpen. Bovendien straal je klantvriendelijkheid uit. Zo zet je websitebezoekers om naar klanten. 

VBO-partner REOC levert Livechat voor makelaars en taxateurs. REOC is dé backoffice dienst in de makelaardij. Jouw partner dus als het gaat om software in de makelaardij. De medewerkers van REOC behandelen de vragen die via je website worden gesteld. Gelukkig heeft REOC een achtergrond in de makelaardij, hierdoor zijn haar medewerkers in staat om de vragen op adequate wijze te beantwoorden.

Meer weten?

Meer weten over de software of innovatie mogelijkheden voor jou als makelaar of taxateur. Vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.