Modelcontracten

Natuurlijk wil je zeker weten dat die koopovereenkomst die je naar je klant stuurt, juridische helemaal klopt. Dit geeft zekerheid voor zowel jou als voor je klant. Als VBO-lid heb je toegang tot meer dan honderd modelcontracten en werkdocumenten. Via het ledennet MijnVBO, kun je een werkdocument eenvoudig opzoeken en downloaden. We bieden algemene werkdocumenten aan, maar je kunt ook modelcontracten en clausules terugvinden over specifieke onderwerpen zoals: corona, bedrijfsmatig vastgoed, taxeren, voorbeeldbrieven, landelijke en agrarisch vastgoed en de huursector.

Met de werkdocumenten heb jij als makelaar of taxateur dagelijks te maken. De documenten zijn (branchebreed) gestandaardiseerd en worden drie keer in het jaar geüpdate. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de wensen van onze leden voor zover haalbaar. Onze leden moeten er tenslotte dagelijks mee werken. Indien er juridische wijzigingen zijn worden de werkdocumenten direct aangepast. 

Meer weten over wat VBO jou kan bieden? Bekijk alle voordelen van het lidmaatschap. Ben je een verhuurbemiddelaar? We hebben de ledenvoordelen voor jou op een andere pagina op een rijtje gezet.