Optimaal ondernemen in de makelaardij

Het gevoel van een groot kantoor dat achter je staat, maar toch je eigen koers bepalen. Zelf de regie houden binnen het ondernemerschap, maar optimaal gebruik maken van de ondersteunende diensten en het netwerk van de makelaarsvereniging. Vanaf dag één van je VBO-lidmaatschap heb je toegang tot exclusieve tools, events, werkdocumenten, recht op juridische ondersteuning en profiteer je van aantrekkelijke voordelen bij zorgvuldig geselecteerde partners. Door het kwaliteitsmerk te dragen weet ook jouw (potentiële) opdrachtgever dat ze te maken hebben met een makelaar, taxateur of verhuurbemiddelaar die voldoet aan de eisen die worden gesteld aan het lidmaatschap van een branchevereniging. Lees op deze pagina hoe je VBO of taxateur wordt.

Waarom lid worden van een makelaarsvereniging?

VBO in cijfers

0 Het cijfer dat leden geven aan (de dienstverlening van) VBO
0 Leden sloten zich aan in 2020
0% Van de consumenten heeft meer vertrouwen in een aangesloten (verhuur)makelaar

Netwerk van makelaars en taxateurs

Wil jij VBO worden? Als VBO-lid ben je direct onderdeel van een groot netwerk van makelaars en taxateurs. Heb je een vraag of wil je even met iemand sparren? Kom in contact met andere leden en leer van elkaar.

Community VBO NEXT

Ben jij een young professional? Word dan lid van een makelaarsvereniging en sluit je aan bij de community VBO NEXT. De toekomst van het vak staat centraal en innovaties worden besproken en gestimuleerd. Zo moedigen we jong talent aan om op hun eigen manier te ondernemen.

Advies en ondersteuning in de makelaardij

Je kunt bij ons terecht met al jouw vragen. Of deze nou gaan over marketing, sales, juridische zaken of politieke beslissingen: onze vakkundige medewerkers helpen jou verder. En als we het zelf even niet weten, dan schakelen we hulp in van externe deskundigen.

Inspiratie en kennis

Op zoek naar inspiratie en kennis om jouw onderneming te laten groeien? Via (online) events, het tweemaandelijkse magazine Vastgoed Adviseur en Permanente Educatie blijf jij jezelf ontwikkelen. De laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in de branche kun je terugvinden op het ledennet MijnVBO.

Software voor makelaars

Gewoon doen waar je goed in bent, zonder na te hoeven denken over de administratieve rompslomp. Maak gebruik van de tools die jouw werk makkelijker en efficiënter maken. Het CRM-systeem Kolibri is bij het lidmaatschap inbegrepen. Ook kun je gratis gebruik maken van het Historisch Bestand, waarmee je makkelijk op basis van data tot een betrouwbare waardebepaling komt. VBO ondersteunt VBO-makelaars en -taxateurs met software in de makelaardij.

Voordeel bij VBO-partners

Maak gebruik van handige schaalvoordelen. Met ruim 1.250 leden kunnen we voor jou mooie afspraken maken bij externe partners. Hierdoor heb je als VBO of taxateur direct voordeel van je lidmaatschap. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op digitaal ondertekenen en kun je een maand gratis backoffice ondersteuning inschakelen.

Belangenbehartiging voor makelaars en taxateurs

VBO behartigt de belangen van makelaars en taxateurs voor bijvoorbeeld een eerlijk en transparant speelveld voor alle betrokkenen, duurzaam ondernemen en hoe om te gaan met het woningtekort. We werken samen met relevante overheden en organisaties met als inzet: een optimaal ondernemingsklimaat voor makelaars en taxateurs. Tweede Kamerleden zijn een belangrijke gesprekspartner bij de vele dossiers op de vastgoedmarkt. We zijn gericht op de toekomst, zodat jij over 20 jaar je vak nog kan uitoefenen.

Tijd voor een kop koffie?

VBO of taxateur worden? We gaan graag met je in gesprek om jouw behoeften en de kosten VBO lidmaatschap te bespreken. Vul het formulier in, mail of bel met onze ledenservice: ledenservice@vbo.nl of 070-3458703. Of neem direct contact op met één van onze regiomanagers.

Victor Scharoo
Victor Scharoo Regio's: Zuid-Holland vanaf postcode 2900, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg
Oguz Er
Oğuz Er Regio's: Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Groningen, Friesland, Drenthe
Anthony Wagteveld
Anthony Wagteveld Regio's: Zuid-Holland (postcode 2100 tot 2900), Gelderland, Overijssel en de huurmarkt

Ik wil vrijblijvend het informatiepakket ontvangen

Ik wil informatie over
privacyverklaring