Historisch Bestand

Alle objectdata die je nodig hebt om tot een betrouwbare waardebepaling te komen in één systeem. Met het Historisch Bestand breng je een zelfverzekerd advies uit, houd je de huizenprijzen in de gaten in de door jou gekozen regio en heb je eenvoudig toegang tot referentiepanden. Dankzij het Historisch Bestand heb je toegang een landelijk dekkende woningdatabase met relevante referentiedata en transactiegegevens.

Onze database biedt onder andere: BAG-gegevens van ruim 8 miljoen adressen, geregistreerde transactiedata, VBO-data en diverse andere bronnen. Afhankelijk van de beschikbare informatie worden per object één of meerdere databronnen getoond.

De geregistreerde koopsommen zijn beschikbaar voor de jaren 1995 tot op heden. De gespiderde informatie van te koop staande en verkochte objecten van Funda gaan terug tot 2011. Daarnaast is ook de data uit de eigen VBO-database beschikbaar.

Functionaliteiten

Hieronder lichten we de belangrijkste functionaliteiten van het Historisch Bestand toe.

Regioradar

De Regioradar in het Historisch Bestand laat nieuwe, verkochte, verhuurde, gewijzigde en ingetrokken woningen zien. Je kiest zelf eenvoudig een regio, straal en periode. 

Documentatie en FAQ

Kom je er even niet uit? Gelukkig hebben we de meest gestelde vragen voor je beantwoord. Hier heb je op ieder moment toegang toe. Zit je vraag er niet tussen? Bel of mail ons gerust. Onze specialisten staan je graag te woord. 

Resultaten 'verfijnen' in het Historisch Bestand

Het Historisch Bestand verfijnt de resultaten op basis van de kenmerken zoals vermeld in de Basisgegevens van een adres. De BAG bevat namelijk gegevens van alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar en oppervlakte.

Woningwaardecalculator

Bereken snel en gemakkelijk de geïndexeerde koopsom van een woning door middel van de woningwaardecalculator.

Avix woningwaarde rapport aanvragen

Het Automated Valuation Model (AVM) Woningrapport van Avix is een modelmatige en onafhankelijke waardebepaling van woningen.

Meer weten over wat VBO jou kan bieden? Bekijk alle voordelen van het lidmaatschap. Ben je een verhuurbemiddelaar? Dan hebben we de ledenvoordelen voor jou op een andere pagina op een rijtje gezet.