VvE Belang lanceert vandaag het online voorlichtingsplatform ‘Thuis in de VvE’ . Daarmee moeten complexen met zowel huurders als eigenaren soepeler gaan functioneren.
VvE Belang lanceert vandaag het online voorlichtingsplatform ‘Thuis in de VvE‘. Daarmee moeten complexen met zowel huurders als eigenaren soepeler gaan functioneren en machtsmisbruik van grooteigenaren worden tegengegaan. Ook moet de dialoog tussen huurders en eigenaren gemakkelijker verlopen.
Met het platform neemt VvE Belang maatregelen om in de toekomst misverstanden te voorkomen en wil betrokken partijen informeren over thema’s als overlast, overleg, energie of duurzaamheid binnen VvE’s. Aanleiding voor het platform is de problematiek die toenmalig minister Blok (Wonen) in 2016 constateerde.
Gemengde complexen
De helft van alle appartementencomplexen is gemengd en bestaat uit zowel eigenaren als huurders. De eigenaren zijn verenigd in een VvE, maar huurders zijn hiervan geen lid. Huurders hebbben daarom geen inspraak op onderhoudsplannen of het beheer van het complex. De huurder is echter wel gebonden aan de regels van de VvE. Voor bewoners van deze gemengde complexen is het lastig te bepalen met wie hij bij deze onderwerpen te maken heeft.
Thuis in de VvE brengt een online interactiekaart voor de verschillende belanghebbenden in een gemengd complex. Hiermee is te zien welke partijen actief zijn en hoe zij zich verhouden binnen een VvE. Ook kunnen bewoners inzien wat bijvoorbeeld de gemeente voor hen kan betekenen.
(bron: VvE Belang)